Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinden yola çıkarak Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış Bursa’da önemli merkezlere ziyarette bulunmuşlardır. Cumalı Kızık, Osman ve Orhan Gazi türbeleri ile Bursa Ulu Cami ziyaretleri tamamlandıktan sonra gezi, Faruk Nafiz’in;

‘’Övün ey Çanakkale, cihan durdukça övün,

Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün,

Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün,

Başına yüz milletin birden üşüştüğü yersin.’’

Mısralarıyla resmettiği, kafa, göz, gövde, çene, parmak, el ve ayakların sırtlara, vadilere sağanak sağanak boşaldığı Çanakkale turu ile devam etmiştir. Bir devrin battığı ve bir vatan kalbinin attığı bu coğrafyada ecdâtlarıyla buluşan öğrencilerimiz, bu büyük destanı sadece okumakla kalmamış, siper siper, adım adım yaşamışlardır. Mustafa Kemal’in liderliğini, milletin kahramanlığını hissetmişler, yaşadığımız toprakların kıymetini yerinde anlama imkanı bulmuşlardır.

Lisemiz aynı zamanda eşşiz manzaralarıyla doğanın ve tarihin el birliği halinde olduğu Assos ve Troya gibi antik kentleri de gezerek tarihe bir bütünlük halinde bakabilme fırsatı elde etmiştir.

9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz için son derece keyifli olan etkinlik öğrencilerimize akademik anlamda da fazlasıyla katkı sağlamıştır.