Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı müdürümüzü temsilen öğrencimiz yaptı. Gençlik adına konuşma ve şiirlerin de yer aldığı törenimizde beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan “eller-çaydaçıra, halk oyunları, Anadolu’nun renkleri- potpuri, Zeybek gösterileri” göz doldururken Endonezya halk dansı, bale, Latin dansıyla gençlerimizin sanata dair zenginliği izleyenleri büyüledi. Kule gösterisi ve basketbol takımımızın smaç şovu izleyenleri hayran bıraktı.

Edebiyat öğretmenlerimizin hazırladığı “19 Mayıs” adlı drama ile M. Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attığı o güne döndük.

Müzik öğretmenimizin çalıştırdığı dev okul korosu ve orkestra birbirinden güzel şarkı ve marşlarla müzik ziyafeti yaşattı.

Görsel sanatlar öğretmenimizin salon düzenlemesindeki emeği göze çarparken tören sonundaki Türk bayraklı gösteri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Bir kez daha gördük ki gençlerimiz, Ata’larının emanetine sahip çıktılar ve sahip çıkmaya devam edecekler.