Avusturya, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Danimarka, İspanya, Fransa ve Portekiz’de bulunan okullarla ortak yapılan Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projeleri kapsamında 2015-2018 tarihleri arasında uygulanan,  amacı öğrenciler ve öğretmenler arasında uluslararası bir platformda kültürlerarası öğrenme ve ağ kurmayı sağlamak olan Re-Discovery of Horses isimli Erasmus+ Projemiz başarıyla değerlendirme sürecini geçmiştir.

“Atlar” ı kültürel bir değer olarak dokuz farklı millet açısından ele alan projemiz; bizlere tarih, etik, yaratıcılık, bilim, ekonomi, yabancı diller, coğrafya ve sağlık gibi başlıklarda atları irdeleme şansı vermiştir.

Üç yılda 56 öğrenci ve 17 öğretmen hareketliliğine yer veren projemiz uluslararası eğitim, çok dillilik, bireysel farkındalık ve yeterliliğin gelişmesi, yaşam boyu öğrenme becerilerinin kazanılması konularında öğrenci ve öğretmenlerimize gerek kişisel gelişim gerek dil becerileri yönünden büyük katkılar sağlamıştır.

Ekim 2015’te Bulgaristan toplantısıyla başlayan süreç sırasıyla şubat 2016’da Portekiz, ekim 2016’da Almanya, şubat 2017’de İtalya, nisan 2017’de İspanya toplantılarıyla devam etmiştir. 5 ve 6. Kısa dönem değişim programları ise kasım 2017’de Fransa’da ve mayıs 2018’de Danimarka’da yapılmıştır.

Projede görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.