Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz fizik ve tarih dersi kapsamında derslerde öğrendiklerini pekiştirmek ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla Polatlı’ya ziyarette bulundular.

Anadolu ve Fen Lisesi Fizik Zümresi tarafından düzenlenen, Tarih Zümresi tarafından da desteklenen bu gezinin amacı; bilimsel çalışmaları eğlenceli bir şekilde takip etmek, 70’e yakın deney seti bulunan bilim merkezinde derste öğrenilenleri kalıcı hale getirmek, İlkçağ Uygarlıklarından Frigler ile ilgili önemli merkezleri ziyaret etmekti.

İlk olarak Polatlı Belediyesi tarafından oluşturulan Uluğ Bey Gök Evi ziyaret edildi. Burada uzay boşluğu ve güneş sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler, astronotların yaşamları ile ilgili kısa bir film izlediler. Ardından Gök Evi’nin hemen yanında bulunan Bilim Merkezi ziyaret edildi. Öğrencilerimiz burada derste öğrendikleri bilgileri bizzat uygulama fırsatı buldular. Oldukça keyifli geçen bu etkinlikle öğrencilerimiz 70’e yakın deneyi izleme ve uygulama şansı buldular.

Hep beraber yenen öğle yemeğinin ardından gezimiz Polatlı’da bulunan tarihi yerlerin ziyareti ile devam etti. Gezideki diğer durak ise Frigler’e ait önemli bir merkez olan Gordion idi. Frigler’e başkentlik eden bu antik kent öğrencilerimiz tarafından detaylıca gezildi. Hemen Gordion Müzesi’nin karşısında bulunan Midas’a ait olduğu iddia edilen Tümülüs gezildi. 84 metrelik tünelin sonunda dünyanın tek ahşap mezar odasıyla karşılaşan öğrencilerimiz heyecanlarını gizleyemediler.

Bu gezi sayesinde öğrencilerimiz Fizik, Tarih ve Kimya derslerinde öğrendikleri bilgileri pekiştirme şansı buldular.