Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden danışman hocamız Prof. Semra MİRİCİ, asistan hocalardan Eda VURAL, İpek PİRPİROĞLU ve biyoloji zümresindeki öğretmenlerimizin de katılımıyla 10.sınıf müfredat konusu olan doku kültürü yöntemiyle bitkilerin nasıl çoğaltılabileceğini öğrencilerimizin daha iyi kavrayabilmelerine  ve ilerde meslek seçimine de katkısının olabileceği düşünülerek  okulumuzun biyoloji  laboratuvarında  doku kültürü yönteminin tütün bitkisi üzerinde  birebir uygulamasının öğrencilerle birlikte yapıldı.

Uygulamaya geçmeden önce öğrencilerimize doku kültürü çalışmasıyla ilgili teorik bilgi verildi. Ayrıca öğrencilerimize günümüzde bu tip uygulamaların nerelerde ne amaç için yapıldığı ile ilgilide kısa bilgi verildi. Sonrasında steril kabin içinde önceden hazırlanmış petri ve magenta kaplarındaki besi ortamında bitkilerin hızlı çoğaltılması ve gen aktarımının sağlanmasıyla ilgili öğrencilerin birebir çalışma yapması sağlandı. Öğrencilerimiz bu çalışmadan çok memnun kaldıklarını söylediler.

Böylece öğrencilerimiz Türkiye genelinde hiçbir okulda uygulaması yapılmayan böyle bir çalışma hakkında güzel bir deneyim sahibi oldular.